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Alexander von Humboldt: „Milk Tree in South America“, in: ders., Sämtliche Schriften digital, herausgegeben von Oliver Lubrich und Thomas Nehrlich, Universität Bern 2021. URL: <https://humboldt.unibe.ch/text/1818-Sur_le_Lait-38-neu> [abgerufen am 25.05.2024].

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https://humboldt.unibe.ch/text/1818-Sur_le_Lait-38-neu
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Titel Milk Tree in South America
Jahr 1821
Ort London
Nachweis
in: Alexander Jamieson, Universal Science, or the Cabinet of Nature and Art: Comprising Above One Thousand Entertaining and Instructive Facts and Experiments, Selected From Various Departments of Natural Philosophy, and the Useful Discoveries in the Arts, 2 Bände, London: G. & W. B. Whittaker 1821, Band 2, S. 178–179.
Sprache Englisch
Typografischer Befund Antiqua.
Identifikation
Textnummer Druckausgabe: III.56
Dateiname: 1818-Sur_le_Lait-38-neu
Statistiken
Seitenanzahl: 2
Zeichenanzahl: 2404

Weitere Fassungen
Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général (Paris, 1818, Französisch)
On the Milk extracted from the Cow Tree (l’ Arbre de la Vache), and on Vegetable Milk in general (London, 1818, Englisch)
Der Kuhbaum und die Pflanzenmilch (Stuttgart; Tübingen, 1818, Deutsch)
Sur le Lait de l’arbre de la Vache (Paris, 1818, Französisch)
On the Milk of the Cow Tree, and on Vegetable Milk in general (Sherborne, 1818, Englisch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (London, 1818, Englisch)
Cow Tree (Edinburgh, 1818, Englisch)
On the Milk of the Cow-Tree, and on Vegetable Milk in general (London, 1818, Englisch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (Edinburgh, 1818, Englisch)
Drzewo krowie i mléko roślinne (Lwiw, 1818, Polnisch)
Cow tree (Boston, Massachusetts, 1818, Englisch)
Cow tree (Baltimore, Maryland, 1818, Englisch)
Cow-tree (London, 1818, Englisch)
On the Milk of the Cow Tree, and on vegetable Milk in General (London, 1818, Englisch)
Notions sur le Lait de l’Arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général (Montpellier, 1818, Französisch)
Sul latte dell’ albero della Vacca e in generale sul latte dei vegetabili (Pavia, 1818, Italienisch)
Ueber die Milch des Kuhbaums und die Milch der Pflanzen überhaupt (Jena, 1818, Deutsch)
Cow-tree (New York City, New York, 1819, Englisch)
The milk tree (New York City, New York, 1819, Englisch)
Cow-tree (Natchez, Mississippi, 1819, Englisch)
On the Cow Tree of the Caraccas, and on the Milk of Vegetables in general (London, 1819, Englisch)
The cow-tree (London, 1819, Englisch)
The Cow-tree (London, 1819, Englisch)
The cow-tree (Kendal, 1819, Englisch)
Cow-tree (London, 1819, Englisch)
Cow tree (Newcastle-upon-Tyne, 1819, Englisch)
The cow-tree (London, 1819, Englisch)
The Cow Tree (Providence, Rhode Island, 1819, Englisch)
The cow tree (Stockbridge, Massachusetts, 1819, Englisch)
The cow tree (New York City, New York, 1819, Englisch)
The cow tree (Hallowell, Maine, 1819, Englisch)
The cow tree (Alexandria, Virginia, 1819, Englisch)
The cow tree (Albany, New York, 1819, Englisch)
The cow tree (New York City, New York, 1819, Englisch)
De koe-boom en de planten-melk. (Uit het Hoogduitsch)’ (Amsterdam, 1819, Niederländisch)
Ueber die Milch des Kuhbaums und die Pflanzenmilch überhaupt (Nürnberg, 1819, Deutsch)
The Cow-Tree (London, 1820, Englisch)
Milk Tree in South America (London, 1821, Englisch)
The cow tree (Trenton, New Jersey, 1824, Englisch)
The cow tree (York, 1825, Englisch)
The Cow Tree (London, 1826, Englisch)
Arbol de leche (London, 1827, Spanisch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (Buffalo, New York, 1827, Englisch)
Description of the milk tree in South America (London, 1829, Englisch)
Vegetable substances – the cow tree (New York City, New York, 1832, Englisch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (Wien, 1833, Deutsch)
Der Milchbaum (Wien, 1833, Deutsch)
Der Kuhbaum (Wien, 1834, Deutsch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (London, 1834, Englisch)
The cow-tree of South America (London, 1834, Englisch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (Castlebar, 1834, Englisch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (Durham, 1834, Englisch)
The cow-tree of South America (London, 1834, Englisch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (Manchester, 1834, Englisch)
The Cow-Tree (London, 1834, Englisch)
Cow tree (Boston, Massachusetts, 1834, Englisch)
[Sur le Lait de l’arbre de la Vache et le Lait des végétaux en général] (New York City, New York, 1834, Englisch)
The Cow-Tree of South America (Merthyr Tydfil, 1835, Englisch)
Der Kuh- oder Milchbaum (München, 1838, Deutsch)
The cow tree (Philadelphia, Pennsylvania, 1840, Englisch)
The Palo de Vacca (Belfast, 1841, Englisch)
The Cow Tree (Bolton, 1850, Englisch)
Arbol de leche (Mexico, 1852, Spanisch)
Milk, Bread, and Butter Trees! (Northampton, 1852, Englisch)
Milk, bread, and butter trees (Wells, 1852, Englisch)
Milk, bread, and butter trees (Cirencester, 1852, Englisch)
Milk, bread, and butter trees (Sligo, 1852, Englisch)
The Cow Tree (London, 1852, Englisch)
The palo de vaca or cow-tree (Enniskillen, 1853, Englisch)
The Cow Tree (Haverfordwest, 1853, Englisch)
The Cow Tree (Greensburg, Indiana, 1853, Englisch)
The cow tree (Loudon, Tennessee, 1854, Englisch)
Milk, bread and butter trees. (Philadelphia, Pennsylvania, 1856, Englisch)
Milk and butter trees (London, 1856, Englisch)
The Cow Tree (Salisbury, North Carolina, 1857, Englisch)
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Milk Tree in South America.

M. Humboldt and his companions, in thecourse of their travels, heard an account of a treewhich grows in the valleys of Aragua, the juice ofwhich is a nourishing milk, and which, from thatcircumstance, has received the name of the cowtree. The tree in its general aspect resembles the chrysophyllumcainito; its leaves are oblong, pointed, leathery, and alter-nate, marked with lateral veins, projecting downwards, theyare parallel, and are ten inches long. When incisions aremade into the trunk, it discharges abundantly a glutinousmilk, moderately thick, without any acridness, and exhalingan agreeable balsamic odour. The travellers drank consider-able quantities of it without experiencing any injuriouseffects; its viscidity only rendering it rather unpleasant. Thesuperintendent of the plantation assured them that the ne-groes acquire flesh during the season in which the cow-treeyields the greatest quantity of milk. When this fluid is ex-posed to the air, perhaps, in consequence of the absorption ofthe oxygen of the atmosphere, its surface becomes coveredwith membranes of a substance that appears to be of a deci-ded animal nature, yellowish, thready, and of a cheesy con- |179|sistence. These membranes, when separated from the moreaqueous part of the fluid, are almost as elastic as caoutchouc;but at the same time they are as much disposed to becomeputrid as gelatine. The natives give the name of cheese tothe coagulum, which is separated by the contact of the air;in the course of five or six days it becomes sour. The milk,kept for some time in a corked phial, had deposited a littlecoagulum, and still exhaled its balsamic odour. If the recentjuice be mixed with cold water, the coagulum is formed ina small quantity only; but the separating of the viscid mem-branes occurs when it is placed in contact with nitric acid.This remarkable tree seems to be peculiar to the Cordillieredu Littoral, especially from Barbula to the lake of Mara-caybo. There are likewise some traces of it near the villageof San Mateo; and, according to the account of M. Bred-meyer, in the valley of Caucagua, three days’ journey to theeast of the Caraccas. This naturalist has likewise describedthe vegetable milk of the cow-tree as possessing an agree-able flavour and an aromatic odour: the natives of Caucaguacall it the milk-tree.